Regulament

Prin efectuarea unei rezervări sau prin închirierea proprietății (Check-in), responsabilul de închiriere confirmă că a citit și este de acord / își dă expres acceptul cu privire la Regulament-ul intern respectiv Termenii și Condițiile Generale. Termenii și Condițiile Generale se referă la întregul grup, în ansamblul său și fiecare individ în parte. Neparcurgerea și neasumarea de către fiecare individ din grup a Termenilor și Condițiilor Generelare nu absolvă sau exonerează de răspunderile ce rezultă din prezentul. 

Regulament intern

Tip unitate: Camere de închiriat

Stimați oaspeți,

Bine ați venit la Casa Lipan și suntem foarte bucuroși să vă avem ca musafiri!

Vă rugăm să acordați câteva minute pentru a parcurge:

Regulile casei

În calitate de gazde, dorim să aveți o ședere plăcută în unitatea noastră, asigurându-vă că ne vom strădui ca toate serviciile oferite să fie la nivelul cerințelor dumneavoastră.

Regulile casei și normele de comportament prezentate mai jos au rolul de a stabili premizele funcționării unității de cazare în condiții optime și conform normelor legale. Ele se aplică tuturor vizitatorilor, care le acceptă prin însuși faptul cazării lor în unitate și trebuie să se conformeze fără limite sau rezerve.

Capacitatea de cazare este de 6 camere a câte 2 locuri în pat. Toate paturile sunt tip matrimonial. Pot fi suplimentate locurile cu maxim 2 paturi pliante a câte 1 loc (pentru copii).

Capacitatea maximă a casei este de 14 persoane.Capacitatea maximă de cazare nu poate fi depășită decât cu acordul managementului proprietății și doar pentru copii de până la 5 ani ce pot dormi în același pat cu adulții.

Casa este formata din sase dormitoare, un living  Room generos in stil American cu bucatarie deschisa utilată pentru gătit,(cuptor, hotă, cuptor cu microunde, prăjitor de pâine, frigider, congelator, aparat de cafea, espressor, tacâmuri, veselă, oale, alte accesorii pentru gătit) si loc de servire a mesei (masă pentru 14 persoane. Spațiu exterior amenajat cu terasa deschisa, terasa inchisa, foisor, gratar, mobilier de terasa, spatiu de joaca copii, masa ping-pong, masa fotbal, cos baschet, biciclete, set pentru badmintonr. Un spațiu tehnic (centrala termică, puffer,) unde accesul este strict interzis!

Casa Lipan își rezervă dreptul de a refuza cazarea clienților în stare de ebrietate, nepoliticoși sau turbulenți care prin atitudinea lor aduc prejudicii sau deranjează alți oaspeți ai proprietății sau ai proprietăților învecinate.

Casa Lipan  își rezervă dreptul de a verifica (la fața locului și inopinat) respectarea termenilor și condițiilor de închiriere pe timpul șederii turiștilor. Aceste vizite se vor face doar în prezența turiștilor.

Turiștii nu au dreptul de a subînchiria sau permite accesul pe proprietate a altor persoane care nu fac parte din grupul declarat.

Pentru nerespectarea condițiilor menționate în prezentul, managementul proprietății poate înceta închiriere în orice moment, fără a datora nicio compensație.

Pentru a ne putea duce la îndeplinire aceste dorințe în așa fel încât să reveniți la noi cu plăcere de nenumărate ori, vă rugăm să respectați următoarele reguli de ordine interioară:

CAZARE

Pentru ca eforturile noastre de a vă asigura cele mai bune condiții de cazare, confort si intimitate să fie păstrate și pentru eventuala dumneavoastră revenire la noi, vă rugăm să tratați cu grijă și atenție dotările și ambianța spațiilor din unitatea noastră.

Check In: începând cu ora 16:00 până la ora 19:00; dacă veți ajunge mai târziu decât este precizat, vă rugăm să ne anunţati, telefonic;

Check Out: maxim ora 12.00 sau în situații excepționale, la o ora stabilită împreună.

Din momentul preluării cheii de la unitatea de cazare, turistul răspunde pentru camera/casa rezervată.

Numele persoanei din formularul de rezervare rămâne singurul contact și este responsabil pentru casa de vacanță rezervată și comunicarea cu managementul proprietății.

Vă rugăm să respectați următoarele cerințe din partea noastră:

 • Fumatul țigărilor din tutun sau a țigărilor electronice nu este permis în interior. Există amenajată o zonă pentru fumători afară, terasă, foişor, grătar și în zonele care sunt dotate cu scrumiere. Resturile de țigară nu se aruncă pe jos, ci la coșul de gunoi. Vă rugăm să aveți o grijă deosebită mai ales în perioadele uscate, deoarece toate împrejurimile sunt inflamabile!
 • Lumânările sau sursele de foc deschise nu sunt permise în interior. Orice persoană care dăunează intenționat sau din neglijență clădirii sau echipamentelor din proprietate va fi responsabilă de costul reparațiilor ulterioare.
 • Focul nu este permis în spațiile deschise, ci doar în spațiul special amenajat – zona de grătar;
 • Lemnele se utilizează doar în scopul preparării mâncării;
 • Ne plac animalele, chiar și în interiorul casei. Ne referim la căței de maxim 10 kg. Cazarea lor se face cu acordul managementului proprietății. Se percep taxe: 10 EUR/noapte/cățel. Oricedaune/stricăciuni cauzate de animalele de companie sunt imputabile responsabilului închirierii.
 • Accesul animalelor de companie nu este permis în zona bucătăriei și utilizarea veselei din unitate nu este permisă pentru animale. Vă rugăm să aduceți boluri speciale pentru ele;
 • Aducerea animalelor străine și fără stăpân în unitatea de cazare nu este permisă ;
 • Consumul de alimente este permis numai în spațiile cu destinația de alimentație publică. Vă rugăm nu consumați alimente în camere;
 • Grătarul BBQ funcționează cu cărbuni de lemn, sau brichete de cărbuni de lemn. Se pot folosi așchii pentru aprinderea focului. Este interzis focul pe bază de lemne, cărbuni fosili.
 • Utilizarea mașinii de spălat automată se va face doar cu detergenți speciali pentru spălare automată. Utilizarea se va face strict în baza manualului de utilizare pus la dispoziție. Eventuale deteriorări ale rufelor spălare nu pot fi imputate managementului proprietății și este vina exclusivă a utilizatorilor/oaspeților.
 • Utilizarea echipamentelor existente în proprietate se va face în conformitate cu destinația lor, iar oaspeții se vor comporta ca buni proprietari în raport cu aceste echipamente. În caz de defectarea echipamentelor utilizatorii/oaspeții vor suporta toate cheltuielile de înlocuire.
 • Folosirea aparaturii și a instalațiilor din dotarea unității în alte scopuri decât cele pentru care au fost fabricate nu este permisă;
 • Oaspeții vor selecta gunoiul menajer și vor separa materialele reciclabile (PET, sticlă, doze Al, hârtie) de deșeurile menajere. În spatele proprietății există pubele cu indicații pentru tipurile de deșeuri ce pot fi aruncate.
 • Deteriorarea, spargerea sau stricăciunile aduse obiectelor din dotarea unității va aduce după sine plata egală cu valoarea obiectelor deteriorate și manoperă către proprietar;
 • Vă rugăm să nu preluați la plecarea dumneavoastră, intenționat sau din greșeală, obiecte din dotarea unității
 • Folosirea prosoapelor pentru: șters părul după vopsire, demachiere, curățarea încălțămintei, a pardoselii etc. nu este permisă. Vă rugăm să folosiți prosoapele doar pentru uz corporal;
 • Aruncarea în WC a obiectelor care ar putea deteriora stația de colectare a rezidurilor nu este permisă;
 • Vă rugăm să respectați liniștea pentru ceilalți clienți;
 • Aveți grijă și atenție pentru copii pentru a nu-i lăsa nesupravegheați;
 • Folosiți doar spațiile comune ale unității de cazare și camerele rezervate de dumneavoastră;
 • Orice defecțiune a aparatelor sau instalațiilor din dotare trebuie anunțată cât mai repede;
 • Vă rugăm pe cât posibil să respectați orele de odihnă din pensiune: 23:00 – 8:00.

Deoarece confortul fiecărui turist este important pentru noi, vă rugăm pe cât posibil să respectaţi orele de odihnă. Daca din motive obiective sosiţi în unitate după ora 22:00, vă rugăm să păstraţi liniştea.

Proprietarii unității nu își asumă responsabilitatea pentru orice accident produs ca urmare a utilizării necorespunzătoare a obiectelor din dotare sau a nerespectării regulamentului casei. De asemenea, orice accident produs ca urmare a nesupravegherii copiilor nu este responsabilitatea noastră.

Oaspeții trebuie să lase proprietatea la Check-out într-o manieră curată și ordonată. Aceasta include spălarea veselei folosite și tacâmurilor și aruncarea resturilor de mâncare, returnarea tuturor obiectelor în poziția inițială.

Atunci când proprietatea este rezervată pentru șapte sau mai multe nopți, este oferit un serviciu gratuit de reîmprospătare, inclusiv lenjerie și prosoape.

Accesul la internet (Wi-Fi) este oferit gratuit pentru oaspeți. Deși am încercat să ne asigurăm cărețeaua Wi-Fi funcționează conform destinației, nu putem garanta o conexiune disponibilă dincauza unor probleme independente de controlul nostru. Compensația nu va fi luată în considerare în aceste circumstanțe, deoarece Wi-Fi este oferit gratuit.

Pentru confortul și igiena casei, vă recomandăm să utilizați papucii de casă și să vă scoateți încălțămintea la intrare.

Nu este permis:

 • accesul cu consumatori electrici mari, reșouri, radiatoare, fierbătoare în unitatea de cazare;
 • aruncarea mucurilor de țigări stinse în prealabil, in alt loc decât coșuri de gunoi sau scrumiere;
 • este interzisă introducere în unitate, de armament, arme albe sau substanțe interzise prin lege.

Gunoiul și resturile menajere se vor depozita în saci menajeri, sau în coșurile de gunoi amplasate pe raza unității de cazare;

Oaspeții vor selecta gunoiul menajer și vor separa materialele reciclabile (PET, sticlă, doze Al, hârtie) de deșeurile menajere. În spatele proprietății există pubele cu indicații pentru tipurile de deșeuri ce pot fi aruncate.

La plecarea din cameră, vă rugăm să stingeți lumina și televizorul, să vă asigurați că ați închis toate robinetele de apă. Atunci când părăsiți camera, vă rugăm încuiați întotdeauna ușa.

Animalele de companie sunt acceptate doar prin acordul proprietarului. Astfel, dacă doriți să veniți în unitatea noastră cu un animal, vă rugăm să ne specificați înaintea sosirii.

Bucătărie:

La părăsirea bucătăriei, vă rugăm să închideți gazul de la butelie, apa și lumina.

 • bucătăria este disponibilă tuturor clienților, in condiții de autogospodărire;
 • cine folosește vesela și tacâmurile din bucătărie trebuie să le și curețe;
 • bucătăria este destinată doar preparării mâncărurilor;
 • vă rugăm să țineți cont și de ceilalți turiști cazați în unitate, atunci când preparați alimente în bucătărie;

Curte:

 • sa nu rupeți plantele sau arbuștii din curtea unității;
 • în curte, volumul muzicii trebuie să fie moderat;
 • grătarul se poate face numai în spațiul amenajat;
 • locul de joacă pentru copii este compus din tobogan, leagăn, hintă, hamac, groapă de nisip, trambulină, alte jucării aflate în dotarea unității de cazare.

Spatiul de joaca– maxim 7 copii, intre varstele 3-10 ani si greutatea maxima de copil 30kg.

 Trambulina -maxim 3 copii cu  greutatea totala maximă admisă de 120 kg. Vă rugăm să nu vă urcați pe trambulină cu încălțăminte sau cu diferite obiecte dure.

Pentru siguranța copiilor dvs. vă rugam consultați tăblițele recomandate de producători, pentru limitele de vârstă și greutate admise. Nerespectarea acestora poate provoca accidentări.

Politica de rezervare:

Rezervarea se poate face telefonic, email sau on-line (pe platforme de rezervare sau agentii turistice) și trebuie confirmată din partea unității. Rezervarea se consideră fermă numai în urma achitării avansului cuprins între 20% și 50% din suma totală de cazare. Plata se face integral la check-in pentru toată perioada rezervată. Plata serviciilor se poate face cu numerar, card sau prin ordin de plata. Se accepta pentru plata online urmatoarele carduri: VISA (Classic si Electron), MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2), nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzactii. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele EuPlatesc. Siguranta informatiilor dvs. este garantata de faptul ca EuPlatesc nu stocheaza datele confidentiale ale cardului dvs., ci le trimite criptat pe o conexiune securizata catre banca procesatoare.  Acceptam carduri de vacanta emise de Pluxee/Sodexo, UP si EDENRED. Pentru plata cu cardul, tranzactia va aparea pe extrasul de cont cu numele Happy Serv.  

Cazarea se efectuează pe baza actului de identitate (carte identitate, pașaport).

Oaspeții sunt responsabili pentru alegerea lor de cazare. Casa Lipan nu este responsabilă dacă stilul de proprietate nu se ridică la așteptările oaspeților, prin urmare oaspeții trebuie să vizualizeze materialele despre proprietate disponibile pe www.cazarecolibitacasalipan.ro cu atenție înainte de rezervare.

Politica de anulare:

În cazul în care rezervarea este anulată, avansul NU SE RESTITUIE, Rezervarea se va programa la o data ulterioara stabilita de comun acord in cazul în care rezervarea este anulată la mai puțin de 60 zile. Dupa anularea unei tranzactii prin card, banca emitenta va debloca suma blocata in contul clientului in termen de 1-30 zile, in functie de politica acesteia.

În cazul în care se micșorează durata șederii în timpul sejurului, clientul acceptă și se obligă să achite necondiționat contravaloarea întregului sejur comandat inițial.

Siguranta oaspetilor:

Proprietatea este supravegheată prin sistem video. Casa Lipan nu își asumă răspunderea pentruobiectele uitate, pierdute sau presupus furate în incinta proprietății (cameră, curte și spații comune).
Casa Lipan  nu își asumă răspunderea asupra unor eventuale accidente sau traumatisme ce potsurveni în urma utilizării în mod neadecvat a dotărilor proprietății.
Vă recomandăm să țineți ușa de intrare închisă, altfel s-ar putea să aveți oaspeți neanunțați (fauna locală e foarte curioasă).

Legea aplicabila:

Drepturile și obligațiile părților prevăzute de prezentul, precum și toate efectele juridice pe care le produc Termenii și Condițiile Generale vor fi interpretate și guvernate în conformitate cu legislația română în vigoare.

Acest regulament vine în întâmpinarea așteptărilor turiștilor noștri. În cazul nerespectării a uneia sau mai multor subiecte din acest regulament, vom fi obligați să ne rezervăm dreptul de a acționa conform legii pentru încălcarea proprietății private sau a regulilor interne ale acesteia.

Mulţumim clienţilor care ne-au apreciat eforturile şi îi asigurăm de o bună colaborare şi pe viitor, mai ales că ne gândim şi la un program de fidelizare a clienţilor noştri.

Va mulțumim și vă dorim un sejur reușit în cadrul unității Casa Lipan.

În caz de urgență sau probleme legate de cameră sau unitate, contactați-ne la nr: 0740877511.

Vă mulțumim!

Echipa Casa Lipan